Kotivinkki

Peremeçit

2 h
0
0

Peremeçit

Tataarien perinteiset peremeçit maustetaan chilillä ja paistetaan upporasvassa. Pärämätsit ovat perinneherkku myös Tampereella.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

Taikina

  • 2 dlmaitoa
  • 1 pskuivahiivaa
  • 1kananmuna
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • noin 7 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 400 gvähärasvaista naudan- tai lampaanjauhelihaa
  • 1sipuli
  • 2-3valkosipulinkynttä
  • 1 rklpaprikajauhetta
  • 1 rklchilijauhetta
  • 1 tlsuolaa

Paistamiseen

  • 1 lrypsiöljyä

Lisäksi

  • 1 prkranskankermaa (200 g)
  • 2 rklsitruunamehua

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, muna, öljy ja suola. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa ja se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia.

2. Kumoa jauheliha kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli hyvin hienoksi. Raasta kuoritut valkosipulinkynnet. Sekoita lihan joukkoon sipulit ja mausteet. Anna lihan maustua taikinan kohoamisen ajan. Lihan kuuluu olla voimakkaasti maustettua, sillä uppopaisto miedontaa makua.

3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina 16 osaan ja kauli ne jauhotetulla pöydällä pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 16 cm:n kiekoiksi. Jaa jauheliha taikinoille ja tasoita niin, että reunoille jää parin sentin kaistale ilman lihaa. Nosta reunat lihan päälle ja rypytä, jätä keskelle noin kolikon kokoinen reikä. Voit aloittaa paistamisen heti, kohotusta ei tässä kohtaa tarvita.

4. Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Laske reikäkauhalla pari piirakkaa kerrallaan kuumaan öljyyn reikäpuoli ylöspäin. Paista muutama minuutti ja käännä piirakka. Nosta valmiit, kauniisti ruskistuneet piirakat talouspaperin päälle valumaan.

5. Ripottele valmiiden piiraiden päälle suolaa ja paprika- tai grillimaustetta. Kruunaa peremeçit nokareella sitruunamehulla maustettua ranskankermaa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä