0(0)
Pepperonilasagne on kuin suosikkipizzan pastaversio! Rullaa makkarat ja juustotäyte lasagnelevyjen sisään, ja pian saat herkutella
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Ei jauhelihan ruskistamista eikä juustokastikkeen keittämistä. Rullaa vain pepperonisiivut tuorejuuston kanssa lasagnelevyjen sisään, sekoita joukkoon tomaattikastikkeen ainekset ja anna uunin hoidella suurin työ. Miten helppoa ja hyvää!
7.1.2021
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
250 g tuorelasagnelevyjä (esim. Rana)
75 gpepperonisalamia (esim. Kotivara)
Täyte
250 gricottajuustoa
2 dlmozzarellaraastetta
1 dlparmesaaniraastetta
1 dlbasilikaa hienonnettuna
⅓ tl mustapippuria
Tomaattikastike
400 gtomaattimurskaa
1 dltomaattisosetta
½ dlvettä
2valkosipulinkynttä
1 tlbasilikaa
1 tloreganoa
1 tl sokeria
½ tl suolaa
⅓ tl chilijauhetta
⅓ tl mustapippuria
Vuoan voiteluun
1 rklrypsi- tai oliiviöljyä
Pinnalle
2 dlmozzarellajuustoraastetta
250 gminiluumuterttutomaatteja
tuoretta basilikaa ja oreganoa

Pepperonilasagne – ohje:

  1. Sekoita tomaattimurska, tomaattisose ja vesi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää valkosipuli ja mausteet kastikkeeseen.
  2. Voitele uunivuoka öljyllä. Kaada puolet tomaattikastikkeesta uunivuoan pohjalle.
  3. Sekoita juustoraasteet ja mausteet ricottajuustoon.
  4. Leikkaa lasagnelevyt pitkältä sivulta kolmeen osaan. Levitä ricottatäyte tasaisesti levyille. Asettele 3–4 salamiviipaletta jokaiselle levylle ja kääri levyt rullalle.
  5. Asettele rullat vierekkäin vuokaan. Kaada loppu tomaattikastike rullien päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  6. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Nosta kirsikkatomaatit vuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä 10 minuuttia. Viimeistele tuoreella basilikalla ja oreganolla.

Vinkki!

Ota talteen myös mehevä perinteisen lasagnen resepti.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.