Kotivinkki

Pepperonilasagne on kuin suosikkipizzan pastaversio! Rullaa makkarat ja juustotäyte lasagnelevyjen sisään, ja pian saat herkutella

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Ei jauhelihan ruskistamista eikä juustokastikkeen keittämistä. Rullaa vain pepperonisiivut tuorejuuston kanssa lasagnelevyjen sisään, sekoita joukkoon tomaattikastikkeen ainekset ja anna uunin hoidella suurin työ. Miten helppoa ja hyvää!
0
0
Julkaistu: 7.1.2021


Ainekset (4 annosta )

  • 250 g tuorelasagnelevyjä (esim. Rana)
  • 75 gpepperonisalamia (esim. Kotivara)

Täyte

  • 250 gricottajuustoa
  • 2 dlmozzarellaraastetta
  • 1 dlparmesaaniraastetta
  • 1 dlbasilikaa hienonnettuna
  • ⅓ tl mustapippuria

Tomaattikastike

  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1 dltomaattisosetta
  • ½ dlvettä
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 tlbasilikaa
  • 1 tloreganoa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ⅓ tl chilijauhetta
  • ⅓ tl mustapippuria

Vuoan voiteluun

  • 1 rklrypsi- tai oliiviöljyä

Pinnalle

  • 2 dlmozzarellajuustoraastetta
  • 250 gminiluumuterttutomaatteja
  • tuoretta basilikaa ja oreganoa
Tulosta

Pepperonilasagne valmistuu näin:

  1. Sekoita tomaattimurska, tomaattisose ja vesi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää valkosipuli ja mausteet kastikkeeseen.
  2. Voitele uunivuoka öljyllä. Kaada puolet tomaattikastikkeesta uunivuoan pohjalle.
  3. Sekoita juustoraasteet ja mausteet ricottajuustoon.
  4. Leikkaa lasagnelevyt pitkältä sivulta kolmeen osaan. Levitä ricottatäyte tasaisesti levyille. Asettele 3–4 salamiviipaletta jokaiselle levylle ja kääri levyt rullalle.
  5. Asettele rullat vierekkäin vuokaan. Kaada loppu tomaattikastike rullien päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  6. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Nosta kirsikkatomaatit vuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä 10 minuuttia. Viimeistele tuoreella basilikalla ja oreganolla.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Uusia ideoita ja inspiraatiota ruoanlaittoon! Tilaa suosittu Samassa liemessä -keittokirja tästä

SISÄLTÖ JATKUU

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »