Maku

Pepperoni-kasvispizzat

55 min
5
3

Pepperoni-kasvispizzat

MU
3
5
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 1/2 dlvettä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 5 dlhiivaleipäjauhoja
  • 2 rklrypsiöljyä

Pepperoni-kasvistäyte

  • 1 kplkesäkurpitsaa (250 g)
  • 1 kplvihreää paprikaa (150 g)
  • 2 kpltomaattia (200 g)
  • 150 gmozzarellajuustoa (raastettuna)
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 50 gpepperonia (viipaleina)
  • 2 tloreganoa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää veteen suola ja kuivahiiva pieneen jauhomäärään sekoitettuna. Vaivaa taikinaan loput jauhot ja öljy. Kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

Jaa taikina neljään osaan. Taputtele ne kahdelle leivinpaperille noin 20 cm:n kokoisiksi pizzoiksi. Jätä reunat hieman korkeammiksi. Kohota hetki liinalla peitettyinä.

Pese kasvikset. Leikkaa kesäkurpitsa, tomaatit ja paprika ohuiksi viipaleiksi.

Jaa pohjille ensin puolet juustoraasteesta.

Levitä päälle tomaattimurska. Asettele päälle kasvikset ja pepperonit limittäin. Ripottele pinnalle mausteet ja loppu juustoraaste.

Paista pepperoni-kasvispizzoja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15 minuuttia.

Vinkki!

Saat pizzoille rapean pohjan, kun kuumennat tyhjän pellin uunissa ja siirrät kohonneet, täytetyt pizzat leivinpaperin avulla esilämmitetylle pellille.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä