Maku

Peltisienipiirakka

1 h 40 min
5
0

Peltisienipiirakka

Herkullinen sieni versio perinteisestä peltilihapiirakasta!
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 4 dlsuolasieniä hienonnettuna
  • 1 kplsipuli
  • 1 dlohrahelmiä
  • 1 kplvalkosipulin kynsi
  • 3 kplkeitettyä kananmunaa
  • 1 kplkananmuna
  • 1½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Rahkavoitaikina

  • 250 gvoita kuutioituna
  • 250 gmaitorahkaa
  • 2 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa

voiteluun

  • 1 kplkananmuna

Tarjoiluun

  • smetanaa

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Liota suolasienet runsaassa vedessä ja vaihda vesi muutaman kerran liotuksen aikana. Itse liotan suolasieniä aina yön yli, mutta muutama tunti riittää myös. Voit halutessasi käyttää myös sauvon metsäsienikuutio -säilykkeitä, jolloin liottaminen ei ole tarpeellista.

Valmista rahkavoitaikina. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita pehmeä voi ja maitorahka hyvin sekaisin. Lisää jauhoseos  voi-maitorahkaseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Muotoile rahkavoitaikina suorakaiteen muotoiseksi ja kääri kelmuun. Nosta rahkavoitaikina jääkaappiin ja anna kovettua vähintään puolituntia.

Keitä ohrahelmet pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Kuori sipuli ja valkosipulin kynsi. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipulin kynsi. Kuullota pannulla tilkassa öljyä muutama minuutti. Hienonna liotetut suolasienet ja tuore tilli. Kuori ja hienonna keitetyt kananmunat. Sekoita keskenään paistettu sipuli, suolasienet, ohrahelmet, tilli ja keitetyt kananmunat. Lisää joukkoon raaka muna ja mausta suolalla sekä mustapippulilla, sekoita hyvin.

Ota rahkataikinasta syrjään pieni pala koristeita varten. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse molemmat taikina palat noin puolen pellin kokoisiksi suorakaiteiksi. Levitä täyte toiselle kaulitulle taikinalevylle. Nosta toinen taikinalevy piirakan kanneksi. Sulje piirakan reunat hyvin haarukalla. Muotoile syrjään otetusta taikinasta koristeita piirakan pinnalle esim. sieniä. Pistele piirakan pintaan haarukalla reikiä. Voitele piirakka munalla ennen paistamista. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes piirakka on kullanruskea. Tarjoile smetanan kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä