Peltirieska – pyöräytä perinneleivän helppo arkiversio kaurahiutaleista
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minPeltirieska eli savolainen ryynirieska on perinteisesti tehty piimään sekoitetuista ohrasuurimoista. Arjen hyvä pikaversio syntyy kaurahiutaleista. Päälle sopii raikas punajuuri-fetatahna.
KA
3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.2.2020

Peltirieska – pyöräytä perinneleivän helppo arkiversio kaurahiutaleista
Reseptin ainekset (12 palaa)
Peltirieska
- 5 dltäysmaitoa
- 200 gturkkilaista jugurttia
- 5 dlkaurahiutaleita
- 2munaa
- 1½ tlsuolaa
- 25 gvoita sulatettuna
Punajuuri-fetatahna
- 200 gpunajuuria
- 100 gfetaa
- 1 dlturkkilaista jogurttia
- 2 tlsitruunan mehua
- (suolaa)
Peltirieska valmistetaan näin:
- Sekoita kulhossa maito, jogurtti, kaurahiutaleet, munat ja suola. Anna turvota vähintään tunti tai mieluiten seuraavaan päivään.
- Lisää sulatettu voi ennen paistamista taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes rieska on kypsä ja kauniin kullanruskea.
- Valmista punajuuri-fetatahna. Kuori ja kuutioi punajuuret. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja soseuta punajuuret sauvasekoittimella.
- Murustele feta punajuurisoseen joukkoon ja lisää samalla jogurtti ja sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi. Tarkista suola.

Perunarieska – mummin herkku maistuu voin kanssa
Kotivinkki

Suolainen pannukakku – rapea ja kuohkea makkarapannari on loistava brunssiherkku
Maku

Vanhan ajan rieska
Maku

Rieskat (Tunnbröd)
Maku

Fetapannukakku – suolaisessa pannarissa ihastuttavat kurpitsa ja omena sekä häivähdys chiliä
Maku

Bataattirieskat ja munavoi
Kotivinkki

Ohrarieskat
Maku

Suolainen kääretorttu – kääri sienillä täytetty pannukakku näppärästi rullalle
Maku