Kotivinkki

Peltirieska – pyöräytä perinneleivän helppo arkiversio kaurahiutaleista

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Peltirieska eli savolainen ryynirieska on perinteisesti tehty piimään sekoitetuista ohrasuurimoista. Arjen hyvä pikaversio syntyy kaurahiutaleista. Päälle sopii raikas punajuuri-fetatahna.
KA
3
0


Ainekset (12 palaa)

Peltirieska

  • 5 dltäysmaitoa
  • 200 gturkkilaista jugurttia
  • 5 dlkaurahiutaleita
  • 2munaa
  • 1½ tlsuolaa
  • 25 gvoita sulatettuna

Punajuuri-fetatahna

  • 200 gpunajuuria
  • 100 gfetaa
  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 tlsitruunan mehua
  • (suolaa)
Tulosta

Peltirieska valmistetaan näin:

  1. Sekoita kulhossa maito, jogurtti, kaurahiutaleet, munat ja suola. Anna turvota vähintään tunti tai mieluiten seuraavaan päivään.
  2. Lisää sulatettu voi ennen paistamista taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes rieska on kypsä ja kauniin kullanruskea.
  3. Valmista punajuuri-fetatahna. Kuori ja kuutioi punajuuret. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja soseuta punajuuret sauvasekoittimella.
  4. Murustele feta punajuurisoseen joukkoon ja lisää samalla jogurtti ja sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi. Tarkista suola.
MITÄ PIDIT?
3
Kommentoi »