Peltirieska – pyöräytä perinneleivän helppo arkiversio kaurahiutaleista
Kasvis
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Peltirieska eli savolainen ryynirieska on perinteisesti tehty piimään sekoitetuista ohrasuurimoista. Arjen hyvä pikaversio syntyy kaurahiutaleista. Päälle sopii raikas punajuuri-fetatahna.
Sekoita kulhossa maito, jogurtti, kaurahiutaleet, munat ja suola. Anna turvota vähintään tunti tai mieluiten seuraavaan päivään.
Lisää sulatettu voi ennen paistamista taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes rieska on kypsä ja kauniin kullanruskea.
Valmista punajuuri-fetatahna. Kuori ja kuutioi punajuuret. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja soseuta punajuuret sauvasekoittimella.
Murustele feta punajuurisoseen joukkoon ja lisää samalla jogurtti ja sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi. Tarkista suola.