Kotivinkki

Peltilohipiirakka – valmiista lehtitaikinasta syntyy vastustamaton parsalla, pinaatilla ja fetalla täytetty herkku

3 h 20 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
2 h 30 min
Muhkeasta peltilohipiirakasta riittää tarjottavaa isolle joukolle. Valmista piirakka jo edellisenä päivänä, sillä jäähtyneenä sen leikkaaminen on helpompaa.
0
1


Ainekset (16 annosta)

Peltilohipiirakka

  • 2 pkt (à 600 g)isoa lehtitaikinalevyä
  • 1 kglohifileetä
  • 2 rklvoita tai öljyä
  • 1 dlvalkoviiniä
  • ½sitruunan mehu
  • 2 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 (450 g)parsanippu
  • 2 rklriisiä
  • 1 pkt (200 g)fetaa
  • 1 rs (100 g)pinaattia

Voiteluun

  • 1–2 kananmunaa
Tulosta

Peltilohipiirakka valmistetaan näin:

  1. Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pyyhi kala ja poista mahdolliset ruodot. Leikkaa kala nahattomaksi ja viipaloi. Kuumenna rasva pannulla ja paahda paloja muutamassa erässä joka puolelta, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Siirrä lopuksi kaikki kalat pannuun ja sekoita hiukan, jotta rakenne rikkoutuu. Lisää pannulle viini, sitruunan mehu, suola ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua, kunnes neste on lähes haihtunut. Anna jäähtyä hetki.
  3. Leikkaa parsoista puiset tyvet pois. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä kattilassa tai pannulla noin 4 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja anna jäähtyä. Leikkaa parsat 1–2 cm:n mittaisiksi paloiksi. Sekoita kala ja parsat keskenään.
  4. Kauli toinen taikinalevy hiukan uunipannua isommaksi. Nosta taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Ripottele taikinalle riisit ja levitä lohi-parsaseos päälle. Murustele pinnalle feta ja levitä lopuksi huuhdellut pinaatinlehdet.
  5. Kauli toinen taikina uunipannun kokoiseksi ja nosta täytteiden päälle. Nipistele reunat huolellisesti kiinni. Voitele piirakka munalla ja tee pintaan haarukalla muutamia reikiä.
  6. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kunnolla väriä.

Vinkki!

Jos haluat jättää piirakasta parsan pois, sekoita silloin murusteltu feta ja pinaatinlehdet hienonnettuina lohen joukkoon.

MITÄ PIDIT?
0
1 kommentti