Maku

Pellillinen hiivaleipää

12 h 20 min
3.7
1

Pellillinen hiivaleipää

KA
LA
MA
MU
1
3.7
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 5 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 10 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

12 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää puolet jauhoista hyvin sekoittaen. Peitä kulho liinalla ja anna taikinajuuren käydä lämpimässä paikassa seuraavaan päivään. Lisää loput jauhot ja suola taikinaan ja alusta hyväsitkoinen pehmeä taikina.

Leivinpaperoi uunipelti, jauhota paperi ja kumoa taikina pellille. Ripottele reilu kerros jauhoja päälle ja painele taikina uunipannun kokoiseksi, litteäksi levyksi. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä 30 minuuttia.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pistele hiivaleipä haarukalla ja paista noin 15 minuuttia.

Paloittele lämmin hiivaleipä ja nauti se esimerkiksi raejuusto-munavoin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä