Maku

Pellavalantit

1 h 30 min
4
0

Pellavalantit

KA
LA
MA
MU
0
4
Teksti Maarit Cederbeg
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 1 dlpellavansiemeniä
  • 1 dlseesaminsiemeniä
  • 2 tlsuolaa
  • 5 dlkaurahiutaleita
  • 8 dlsämpyläjauhoja

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siemenet, suola ja kaurahiutaleet. Liota viisi minuuttia.

Lisää sämpyläjauhot ja vaivaa taikina notkeaksi. Kohota liinan alla.

Kumoa kohonnut taikina reilusti jauhotetulle leivinpöydälle. Nujerra ilmakuplat taikinasta ja leivo taikina kämmenpohjan kokoisiksi lanteiksi, jotka saavat kohota pellillä leivinpaperin päällä kaksinkertaisiksi.

Paista pellavalantteja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä