Pekoninen tomaattikeitto

40 min
0
0

Pekoninen tomaattikeitto

Kylmän ilman kestosuosikki valkosipulinen ja pekoninen tomaattikeitto.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 140 gpekonia
  • 2 rklvoita paistamiseen
  • 4 kplvalkosipulin kyntta
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplporkkanaa
  • 3 rklvalkosipulista tomaattisosetta
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 8 dlkanalientä
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 6 kplkuorittuja tomaatteja (1 tölkki)
  • 1 dlparmesaania
  • 0,5 dlkermaa
  • 120 gsmetanaa
  • 0,5 tlsuolaa
  • 0,5 tlmustaapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Paistetaan suikaloidut pekonit pannulla kypsiksi ja siirretään lautaselle. Paistetaan voissa silputtu sipuli, raastettu porkkana ja lopuksi valkosipulisilppu, lisätään joukkoon tomaattisose sekä jauhot ja paistetaan hetken aikaa. Lisätään 8 dl kanalientä ja siirretään seos kattilaan. Sekoitetaan joukkoon timjami, laakerinlehti sekä kuoritut tomaatit. Lisätään joukkoon myös pekoni. Annetaan kiehua pehmeäksi. Poistetaan laakerinlehti ja sekoitetaan sauvasekoittimella sileäksi. Lisätään kerma, parmesaani sekä smetana. Kuumennetaan ja lisätään sopiva määrä mausteita. Tarjoillaan krutonkien ja ranskankerman kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä