Maku

Pekoninen kanakastike

35 min
0
1

Pekoniseen kanakastikkeeseen on piilotettu aimo annos vihanneksia, jotka antavat kivasti lisämakua. Homejuuston ystävä ripottelee mukaan vielä homejuustomuruja.
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (8 annosta)

  • 6 kplmaustamattomia kanafileitä
  • 300 gpekonia
  • 3 kplsipulia
  • 2 kplpaprikaa
  • 200 gmaissia (pakaste)
  • 4 dlkermaa
  • 240 gsmetanaa
  • 0,5 kplkanaliemikuutiota
  • 2 dlvettä
  • 3 rklsitruunan mehua
  • 0,5 tlcayennenpippuria
  • 0,5 tlinkivääritahnaa
  • 1 tlvalkosipulitahnaa
  • 1 tlsuolaa
  • 0,5 tlmustaapippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Pilkotaan paprikat, sipuli, pekoni ja kanafileet. Pyöritellään kananpalat mustassapippurissa ja suolassa. Paistetaan kanat ja pekoni pannulla, kunnes pekonin rasva hieman sulaa. Lisätään kaksi desiä vettä ja puolikas kanaliemikuutio. Sekoitetaan hyvin ja kaadetaan kattilaan. Kuullotetaan paprikat, sipuli ja maissit pannulla voissa. Kaadetaan lihojen joukkoon. Lisätään kerma ja smetana, maustetaan ja annetaan kiehua kymmenisen minuuttia. Tarkistetaan maku, lisätään tarvittaessa suolaa ja cayennenpippuria. 

Joukkoon voi myös ripotella homejuustomuruja.
MITÄ PIDIT?
0