Kotivinkki

Pekonikupit

1 h 25 min
0
0

Pekonikupit

Rapeaksi paistetut pekonikupit saavat syliinsä papu-tomaattisalsaa. Kupit ovat hauska lisä esimerkiksi juhlien noutopöytään tai illanistujaisiin. Voit valmistaa kupit jo juhlia edeltävänä päivänä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 20pekoniviipaletta

Täyte:

  • 285 gmustapapuja
  • 2tomaattia
  • 2ananasrengasta
  • 2 rklpersiljaa hienonnettuna
  • ½ tlsitruunapippuria

Lisäksi:

  • 12-koloinen muffinipelti

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Valmistusohje

1. Taita pekoniviipaleet lomittain kolminkerroin. Aseta viipaleet muffinivuoan koloihin kupeiksi niin, että viipaleen reunat nousevat hiukan vuoan laitoja pitkin ylöspäin. Pane vuoka 200-asteiseen uunin noin 15 minuutiksi.
2. Ota vuoka uunista ja irroita vuoan laitoihin tarttuneet pekonin reunat varovasti veitsellä, niin ettei pekoni tartu vuokaan kiinni. Pane vuoka takaisin uuniin ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia tai kunnes pekonikuppi on paistunut rapeaksi.
3. Ota vuoka uunista ja nosta pekonikupit talouspaperin päälle jäähtymään. Pyyhi kuuma vuoka varovasti puhtaaksi pekoninrasvasta ja kypsennä loput pekonit samoin.
4. Huuhtele ja valuta pavut lävikössä. Pese tomaatit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös ananasrenkaat. Yhdistä kaikki täytteen aineet keskenään. Lusikoi täyte pekonikuppeihin.

HUOM. Voit valmistaa pekonikupit jo juhlia edeltävänä päivänä, mutta lisää niihin täyte vasta juuri ennen esillepanoa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä