Pekonikupit
1 h 25 min

Pekonikupit
Rapeaksi paistetut pekonikupit saavat syliinsä papu-tomaattisalsaa. Kupit ovat hauska lisä esimerkiksi juhlien noutopöytään tai illanistujaisiin. Voit valmistaa kupit jo juhlia edeltävänä päivänä.
Ainekset (10 annosta)
- 20pekoniviipaletta
Täyte:
- 285 gmustapapuja
- 2tomaattia
- 2ananasrengasta
- 2 rklpersiljaa hienonnettuna
- ½ tlsitruunapippuria
Lisäksi:
- 12-koloinen muffinipelti
Tee näin
1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h
Pekonikupit valmistuvat näin:
- Taita pekoniviipaleet lomittain kolminkerroin. Aseta viipaleet muffinivuoan koloihin kupeiksi niin, että viipaleen reunat nousevat hiukan vuoan laitoja pitkin ylöspäin. Pane vuoka 200-asteiseen uunin noin 15 minuutiksi.
- Ota vuoka uunista ja irroita vuoan laitoihin tarttuneet pekonin reunat varovasti veitsellä, niin ettei pekoni tartu vuokaan kiinni. Pane vuoka takaisin uuniin ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia tai kunnes pekonikuppi on paistunut rapeaksi.
- Ota vuoka uunista ja nosta pekonikupit talouspaperin päälle jäähtymään. Pyyhi kuuma vuoka varovasti puhtaaksi pekoninrasvasta ja kypsennä loput pekonit samoin.
- Huuhtele ja valuta pavut lävikössä. Pese tomaatit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös ananasrenkaat. Yhdistä kaikki täytteen aineet keskenään. Lusikoi täyte pekonikuppeihin.
Vinkki!
Voit valmistaa pekonikupit jo juhlia edeltävänä päivänä, mutta lisää niihin täyte vasta juuri ennen esillepanoa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0