Pekoni-vuohenjuustotäytteinen haukimureke

1 h 25 min
4.7
0

Pekoni-vuohenjuustotäytteinen haukimureke

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 6 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 2 dlruokakermaa
  • 700 ghaukea (fileenä)
  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlpippurisekoitusta

Täyte

  • 150 gpekonia
  • 100 gvuohenmaitojuustoa
  • 1/2 dltuoreyrttiseosta

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN40 min

Poista paahtoleipäviipaleista ruskeat reunat ja revi leipäviipaleet kulhoon. Kaada kerma päälle ja anna turvota 15 minuuttia.

Jauha haukifileet lihamyllyssä kahteen kertaan. Jauha toisella kerralla mukana myös leipä-kermaseos. Voit myös hienontaa kalafileet ja leipäkermaseoksen leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneen kulhossa.

Erota munien keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset murekemassaan yhdessä mausteiden kanssa hyvin sekoittaen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää seos kevyesti sekoittaen murekemassaan. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Hienonna pekoni ja ruskista silppu paistinpannulla. Jäähdytä haaleaksi ja sekoita murennettu vuohenjuusto ja yrttisilppu joukkoon. Voitele 1–1 1/2 litran murekevuoka ja kaada puolet murekeseoksesta vuokaan. Levitä täyte päälle ja kaada murekeseoksen loppu vuokaan. Tasoita pinta lusikalla painellen.

Nosta uunipannu uuniin, kaada litran verran kuumaa vettä pannuun ja pane murekevuoka uunipannulle. Paista vesihauteessa noin 40 minuuttia.

Tarjoa mureke alkuruokana leivän ja marinoitujen kasvisten kanssa tai pääruokana hyvin maustetun vihannesriisin ja raikkaan punajuurisalaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä