Pekoni-viskihillo

3 h
0
0

Pekoni-viskihillo

Pekoni-viskihillo vie kielen menessään ja maistuu taatusti isälle isänpäivä aamiaisella.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 340 gpekonia
  • 1 kpliso sipuli
  • 1 kplvalkosipulin kynsi
  • ½ dlomenaviinietikkaa
  • ½ dlviskiä
  • 1 ½ dlkahvia
  • ½ dlmuscovado siirappia
  • ½ dlvaahterasiirappia
  • ½ tlsavustettua paprikajauhetta
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h

Kuutioi pekoni ja laita ne kylmälle pinnoitetulle pannulle. Kuumenna pannu, paista kunnes rasva on sulanut ja pekonit ruskistuneita ja rapeita. Nosta pekonikuutiot talouspaperin päälle valumaan. Kaada osa pekonirasvasta pois, jätä pannuun noin ruokalusikallinen rasvaa.

Kuori ja viipaloi sipuli. Lisää viipaloitu sipuli pannulle  ja paista sipulit pehmeiksi pekonirasvassa keskilämmöllä noin 5 min. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Lisää valkosipuli pannuun ja jatka paistamista muutama minuutti. Laita paistettu pekoni takisin pannuun.

Lisää omenaviinietikka ja anna sen kiehahtaa pannulla. Lisää viski ja anna myös sen kiehahtaa pannulla. Lisää loput pekonihillon ainekset ja mausta savustetulla paprikajauheella. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 40-50 mn, kunnes pekonihillon koostumus muuttuu siirappimaiseksi. Mausta hillo suolalla ja mustapippurilla.

Laita pekonihillo monitoimikoneeseen ja soseuta hiukan. Varo soseuttamatta liian hienoksi. Purkita pekonihilla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan. Tarjoile esimerkiksi maalaisleivän ja uppomunien kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä