Kotivinkki

Pekoni-sipulipiirakka

1 h 10 min
0
0

Pekoni-sipulipiirakka

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 3 dlvehnäjauhoa
  • 125 gvoita
  • 2½ rklvettä

TÄYTE:

  • 6pientä tai 4 isoa punasipulia
  • 1ison purjon valkoinen osa
  • 5-6pekonisiivua
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 2 dlkermaa
  • 2kananmunaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN1 h 10 min
PASSIIVINEN

1. Nypi jauhot voin joukkoon. Lisää vesi nopeasti tasaiseksi sekoittaen. Pane taikina peitettynä viileään noin ½ tunniksi.

2. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista taikinaa uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 10 minuuttia.

3. Viipaloi kuoritut sipulit ja pesty purjo. Kuullota erikseen purjo- ja sipulisilppu pannulla pehmeäksi.

4. Paista pekonisiivut pannulla rapeiksi molemmin puolin. Valuta ylimääräinen rasva pois talouspaperin päällä ja paloittele pekoni pieneksi.

5. Yhdistä pekonikuutiot sipuli-purjoseokseen. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Aseta täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle.

6. Sekoita keskenään kerma ja kananmunat. Lisää seos täytteen päälle.

7. Paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja täyte on hyytynyt ja saanut kauniin paistovärin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä