Ruoka
Maku

Pekoni-sipulimuffinit – helppo ja herkullinen suolapala

45 min
0
0

Pekoni-sipulimuffinit – helppo ja herkullinen suolapala

Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Pekoni-sipulimuffinit ihastuttavat iltapalalla salaatin kera. Kiepauta pekoniviipaleet muffinipellin koloihin, niin saat hauskan rapean pinnan muffineihin!

Ainekset (6 kpl)

  • 1 pkt (170 g)pekonia
  • 1-2sipulia
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 dlmaitoa
  • 1muna
  • 20 g voita (sulatettuna)
  • 1 tl timjamia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Pekoni-sipulimuffinit valmistuvat näin:

  1. Pyöräytä 6 pekoniviipaletta kiertämään kuusikoloisen muffinipellin kolojen reunoja. Leikkaa loput pekonit suikaleiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Nosta sipulit ja hienonnetut pekonit pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet ja pekonit saanet hiukan väriä. Jos pekoneista ei irtoa tarpeeksi rasvaa, voit lisätä pannulle hiukan öljyä. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita jauhot, maito, muna ja voi taikinaksi. Lisää pekoniseos. Jaa taikina muffinipellin koloihin ja ripottele päälle timjamia.
  4. Paista pekoni-sipulimuffinit 200 asteessa noin 20 minuuttia. Nauti lämpöisinä.

MITÄ PIDIT?
0