Maku

Pekoni-sikuurisalaatti – ruokaisa lounas tai kevyt päivällinen

45 min
0
0

Pekoni-sikuurisalaatti – ruokaisa lounas tai kevyt päivällinen

GL
MU
0
0
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos
Tästä salaatista ei makua puutu! Rapeiden pekoniviipaleiden seuraksi lisätään karamellisoituja pähkinöitä, omenoita, appelsiinia ja sikurisalaattia.

Ainekset (4 annosta)

  • 1 pkt (170 g)pekonia
  • 3–4 salaattisikuria tai punasikuria
  • 2omenaa

Kastike

  • 1luomuappelsiinin kuori ja mehu
  • 1 1/2 rklvalkoista balsamiviinietikkaa
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1/3 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Karamellipähkinät

  • 2 rklmargariinia
  • 2 rklfariinisokeria
  • 100 gpekaanipähkinöitä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Levitä pekoniviipaleet leivinpaperille uunipellille ja nosta pelti uuniin. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pekonit ovat rapeita.

Valmista karamellisoidut pähkinät. Sulata margariini pannulla ja lisää fariinisokeri ja pähkinät. Sekoittele kunnes sokeri on sulanut, mutta älä polta. Kaada pähkinät lautaselle jäähtymään.

Irrota salaattisikurinlehdet ja lohko omenat. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada omenoiden ja salaatinlehtien joukkoon. Anna maustua 10 minuuttia.

Levitä salaatti-omenaseos vadille tai kulhoon. Murustele joukkoon pekonit. Viimeistele salaatti pähkinöillä ja halutessasi appelsiinilohkoilla.

MITÄ PIDIT?
0