Maku

Pekoni-sienitäytteiset tomaatit

35 min
GL
LA
MA
MU
3
0


 

Tulosta
Teksti Kirsi Maijala
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (6 annosta)

  • 6 kpltomaattia

Täyte

  • 170 gpekonia
  • 170 gtuoreita herkkusieniä
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkltuoretta oreganoa (hienonnettuna)
  • 2 rklpersiljaa (hienonnettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Huuhtele tomaatit. Leikkaa tomaateista hattu pois. Koverra sisus varovasti lusikalla. Asettele tomaatit uunivuokaan.

Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Siirrä paistetut pekonikuutiot talouspaperin päälle.

Silppua puhdistetut herkkusienet sekä sipuli ja valkosipuli, paista pannulla. Lisää lopuksi joukkoon pekoni, tuoreyrtit sekä rouhittu pippuri.

Täytä tomaatit sieni-pekoniseoksella. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

•Tomaatit voit halutessasi korvata pienillä paprikoilla.

•Täytetyt tomaatit sopivat myös kesällä grilliruokien lisäkkeeksi.

Käytä ylimääräiset tomaatin sisukset keittoon, pastakastikkeeseen tai sämpylätaikinaan.
MITÄ PIDIT?
3