Pekoni-sienicannelonit

45 min
5
2

Pekoni-sienicannelonit

Tuorelasagnelevyistä pyöräytetyt cannelonit valmistuvat nopeasti myös arki-iltaan. Täytä pastarullat superhyviksi tuoreilla sienillä, pekonilla ja raejuustolla.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 250 gtuorepastaa (tuorelasagnelevyjä)

Täyte

  • 10 dlkantarelleja (tai suppilovahveroita)
  • 170 gpekonia
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplporkkanaa
  • 200 graejuustoa
  • 100 gtuorejuustoa (esim. kevätsipulin makuista)
  • 1 rkltuoretta basilikaa (hienonnettuna)

Päälle

  • 3 dlruokakermaa
  • 100 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (2 dl raastetta)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista pekoni-sienicannelonit näin:

Puhdista ja paloittele sienet. Suikaloi pekoni. Hienonna sipuli. Kuori ja raasta porkkana.

Ruskista pekonit omassa rasvassaan ja siirrä lautaselle.

Lisää pannulle sienet ja sipulit.

Paista noin 3 minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää porkkanaraaste ja kuumenna pari minuuttia. Anna jäähtyä. Lisää rae- ja tuorejuusto sekä basilika.

Leikkaa lasagnelevyistä 12 kpl 13 cm × 11 cm:n palaa.

Annostele levyille täytettä ja kääri rulliksi. Lado cannellonit sauma alaspäin suorakaiteen muotoiseen vuokaan vieri viereen. Kaada päälle kerma. Peitä vuoka foliolla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Nosta vuoka uunin ylimmälle tasolle ja paista vielä 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Viimeistele cannelonit basilikalla.

Psst! Ihastuitko astioihin? Nämä kuvausastiat ja -liinat löydät Finnish design shopista.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä