Pekoni-pastapaistos

40 min
4.3
0

Pekoni-pastapaistos

MU
0
4.3
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 170 gpekonia
  • 2 kplsipulia
  • 100 gherneitä (pakaste)
  • 1 dlvettä
  • 200 gsulatejuustoa
  • 75 gjuustoa (raasteena)
  • 2 rklsinappia
  • 1 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 6 dlkeitettyä pastaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Leikkaa pekoniviipaleet paloiksi. Suikaloi kuoritut sipulit.

Paista pekonit kuumalla pannulla omassa rasvassaan rapeiksi. Lisää pannuun sipulit ja herneet. Paista, kunnes sipulit saavat hieman väriä.

Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa, sekoittele joukkoon sulatejuusto ja 1 dl juustoraastetta. Anna juustojen liueta veteen, mausta sinapilla.

Sekoita keskenään pasta, basilikasilppu, pekoniseos ja juustokastike. Jaa pastaseos uunivuokaan ja ripottele pintaan loppu juustoraasteesta.

Kuumenna pekoni-pastapaistosta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

•Raasta jääkaapista löytyneet ylimääräiset juustonkannikat raasteeksi ja käytä pekoni-pastapaistokseen.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä