Maku

Pekoni-jauhelihakebakot

40 min
4.3
1

Pekoni-jauhelihakebakot

GL
LA
MA
MU
1
4.3
Pekoniin kääräistyt jauhelihakebakot sopivat niin uuniin kuin grilliinkin. Pekoni paahtuu maukkaaksi ja säilyttää samalla lihan mehevyyden.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 2 rklgrillauskastiketta (BBQ)
  • 170 gpekonia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Liota puisia grillivartaita vedessä noin tunti.

Sekoita jauhelihaan suola, paprikajauhe, cayennepippuri ja BBQ-kastike. Vaivaa tasaiseksi.

Muotoile massasta tankoja kostutetuin käsin. Pyörittele jokaisen tangon ympärille pekoniviipale.

Työnnä kebakoihin puiset varrastikut. Nosta kebakot leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia kauniin värisiksi ja kypsiksi. Voit myös valmistaa kebakot myös grillissä.

Tarjoa lisäkkeenä grillattuja sydänsalaatteja tai herkkusieniä sekä salaattia.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä