Maku

Pekoni-hernepasta – ihastu rapean pekonin ja makeiden herneiden täydelliseen makupariin

20 min
0
0

Pekoni-hernepasta valmistuu nopsasti vaikka jo tänä iltana. Pekonit uuniin, pasta kiehumaan ja herneet pannulle ranskankerman kanssa. Ei muuta kuin syömään!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (2–3 annosta)

  • 1 pkt (170 g)pekonia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 200 gherneitä (pakaste tai tuore)
  • 250 granskankermaa
  • 250 gfettuccine-tuorepastaa
  • 1 dlminttua hienonnettuna
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Viimeistely

  • 1 rklparmesaania raasteena tai lastuina

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Pekoni-hernepasta valmistuu näin:

  1. Levitä pekonit leivinpaperin päälle pellille ja nosta uuniin. Säädä uuni 200 asteeseen ja paista pekoneita 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannussa. Lisää valkosipulit ja sekoittele minuutti. Lisää jäiset herneet ja ranskankerma. Keitä 2 minuuttia ja nosta pannu sivuun. Jos käytät tuoreita herneitä, lisää ne pannulle jo valkosipulin kanssa ja kuullota miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Ota desi keitinvettä talteen ennen kuin valutat pastan.
  4. Sekoita keitinvesi kastikkeeseen. Nostele pasta kastikkeen joukkoon.
  5. Mausta tuoreella mintulla sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Tarjoa pasta murustellun pekonin ja parmesaanin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0