Pekoni-hernepasta – ihastu rapean pekonin ja makeiden herneiden täydelliseen makupariin
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Pekoni-hernepasta valmistuu nopsasti vaikka jo tänä iltana. Pekonit uuniin, pasta kiehumaan ja herneet pannulle ranskankerman kanssa. Ei muuta kuin syömään!
4.3
Kuvat
Julkaistu 12.9.2018

Pekoni-hernepasta – ihastu rapean pekonin ja makeiden herneiden täydelliseen makupariin
Reseptin ainekset (2–3 annosta)
- 1 pkt (170 g)pekonia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkloliiviöljyä
- 200 gherneitä (pakaste tai tuore)
- 250 granskankermaa
- 250 gfettuccine-tuorepastaa
- 1 dlminttua hienonnettuna
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Viimeistely
- 1 rklparmesaania raasteena tai lastuina
Pekoni-hernepasta valmistuu näin:
- Levitä pekonit leivinpaperin päälle pellille ja nosta uuniin. Säädä uuni 200 asteeseen ja paista pekoneita 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
- Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannussa. Lisää valkosipulit ja sekoittele minuutti. Lisää jäiset herneet ja ranskankerma. Keitä 2 minuuttia ja nosta pannu sivuun. Jos käytät tuoreita herneitä, lisää ne pannulle jo valkosipulin kanssa ja kuullota miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Ota desi keitinvettä talteen ennen kuin valutat pastan.
- Sekoita keitinvesi kastikkeeseen. Nostele pasta kastikkeen joukkoon.
- Mausta tuoreella mintulla sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Tarjoa pasta murustellun pekonin ja parmesaanin kanssa.

Hummuspasta – kokkaa ja jäät kerralla koukkuun!
Maku

Caprese-pasta – Italian suosituin salaatti hurmaa nyt vartin pikapastana
Maku

One pot -simpukkapasta – juhlava arkiruoka valmistuu yhdessä kattilassa
Maku

Broccolinipasta – täyteläinen pastaherkku trendikkäästä varsiparsakaalista
Kotivinkki

Sienipestopasta – suppilovahveroista surautettu pesto on rakkautta ensi haarukallisella
Maku

Kaalicarbonara – herkullinen pekonipasta savoijin- tai lehtikaalin kera
Kotivinkki

Pasta carbonara – täyteläinen italialainen klassikkopasta
Maku

Cacio e pepe – roomalainen klassikko eli mustapippuripasta
Maku