Pekoni-aamiaismunat

10 min
0
0

Pekoni-aamiaismunat

Tee aamiaismunakkaat hieman eri tavalla mutta silti vaivattomasti! Hauskan näköiset aamiaismunat maistuvat pekonilta ja persiljalta.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 2 kplmunaa (luomu)
  • suolaa
  • 70 gpekonia
  • 1 dlpersiljaa silputtuna (ruukku)

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN5 min

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan, varo rikkomasta keltuaista! Ota keltuaiset talteen ja vaahdota valkuaiset suolan kanssa kuohkeaksi, napakaksi vaahdoksi.

Pilko pekoni pieneksi, paista kuivalla pannulla rapeaksi. Silppua persilja pieneksi.

Kääntele hieman jäähtynyt pekoni ja melkein kaikki persiljasta (säästä hieman viimeistelyyn) valkuaisvaahdon joukkoon.

Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla, voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä.Muotoile valkuaisvaahdosta leivinpaperille kaksi linnunpesää muistuttavaa kekoa, joiden keskellä on kolo.  Paista uunissa muutaman minuutin ajan, kunnes munat ovat saaneet hieman väriä.

Aseta keltuaiset valkuaiskekojen keskelle, paista uunissa vielä n. 2 minuuttia tai kunnes keltuaiset ovat hyytyneet. Nauti heti, viimeistele persiljalla.

Vinkki!

Kananmunat kannattaa erotella paljaita käsiä apuna käyttäen, jolloin keltuainen ei mene niin helposti rikki.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä