Pekaanipiiraat shottilasissa

30 min
5
0

Pekaanipiiraat shottilasissa

MU
0
5
Ihana pekaanipiirakka maistuu myös pikkupaloina shottilasissa. Lusikoitavissa jälkiruokashoteissa maistuvat rapsakat pähkinät, tuorejuusto ja keksimurut.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 100 gdigestivekeksejä
  • 25 gvoita sulatettuna

Juustokerros

  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 200 gkondensoitua maitoa
  • 3 rklsuklaahippuja
  • 1 rklviskiä

Pähkinäkerros

  • 4 dlpekaanipähkinöitä
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 3 rklvoita
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 1 rklviskiä (halutessasi)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1/4 tlsuolaa

Koristelu

  • 1 dlvispikermaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Murenna keksit kaulimella. Sekoita joukkoon voisula. Lusikoi keksimurua shottilasien pohjalle.

Sekoita tuorejuustoon kondensoitu maito, suklaahiput ja viski. Lusikoi juustokerros laseihin.

Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi.

Sekoita kaikki pähkinäkerroksen ainekset ja paahda pannulla pari minuuttia niin, että seos karamellisoituu. Anna pähkinäseoksen jäähtyä ja annostele shottilaseihin.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Koristele pikkuiset pekaanipiiraat kermapursotuksilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä