Maku

Pekaanipiiraat shottilasissa

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Ihana pekaanipiirakka maistuu myös pikkupaloina shottilasissa. Lusikoitavissa jälkiruokashoteissa maistuvat rapsakat pähkinät, tuorejuusto ja keksimurut.
MU
5
0
Julkaistu 6.6.2017


Reseptin ainekset (20 kpl)

  • 100 gdigestivekeksejä
  • 25 gvoita sulatettuna

Juustokerros

  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 200 gkondensoitua maitoa
  • 3 rklsuklaahippuja
  • 1 rklviskiä

Pähkinäkerros

  • 4 dlpekaanipähkinöitä
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 3 rklvoita
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 1 rklviskiä (halutessasi)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1/4 tlsuolaa

Koristelu

  • 1 dlvispikermaa
Tulosta

Murenna keksit kaulimella. Sekoita joukkoon voisula. Lusikoi keksimurua shottilasien pohjalle.

Sekoita tuorejuustoon kondensoitu maito, suklaahiput ja viski. Lusikoi juustokerros laseihin.

Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi.

Sekoita kaikki pähkinäkerroksen ainekset ja paahda pannulla pari minuuttia niin, että seos karamellisoituu. Anna pähkinäseoksen jäähtyä ja annostele shottilaseihin.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Koristele pikkuiset pekaanipiiraat kermapursotuksilla.

Kommentoi »