Pekaani-suklaagalette

40 min
5
0

Pekaani-suklaagalette

Rustiikkinen pekaani-suklagalette valmistuu superhelposti! Intensiivisen tumman suklaan ja rapeiden pähkinöiden sopivan makea yhdistelmä on taivaallinen!
Teksti Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita
  • 1 rklruokosokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 dlvettä (kylmää)

Täyte

  • 2 dlpekaanipähkinöitä
  • 1 dlcashewpähkinöitä
  • 125 gtummaa suklaata (rouhittuna)
  • 1 kplkeltuainen
  • 1 rklsiirappia (muscovado)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Nypi jauhot, kuutioitu voi, sokerit ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa.

Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.

Sekoita kulhossa täytteen ainekset.

Kauli taikina jauhotetulla leivinpaperilla ohueksi soikioksi (korkeus noin 30 cm). Levitä keskelle täyte, mutta jätä reunoilta muutaman sentin kaistale täyttämättä.  Rypytä reunat rennosti täytteen päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes galette on kypsä ja kauniin värinen. Tarkkaile, etteivät pähkinät pääse paahtumaan liian tummiksi.

Tarjoa jäähtyneenä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä