4,5(4)
Kaksi klassikkoa yhdellä leivonnalla! Pekaani-kurpitsapiirakka on syysherkku Amerikan malliin
Kasvis
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Tämä makea kurpitsapiirakka valmistuu omenapiirakan tyyliin viipaloidusta kurpitsasta. Päällystä pekaanipähkinöillä ja nauti vaniljajäätelön kanssa!
Julkaistu 13.10.2022
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
1 (noin 700 g)hokkaidokurpitsa
2 rklvoita
2 rklfariinisokeria
1 tlkanelia
1 tlkardemummaa
Pohja
2½ dlvehnäjauhoja
1½ dlfariinisokeria
1 tlleivinjauhetta
¼ tlsuolaa
75 gvoita
200 gturkkilaista jogurttia
1muna
Pinnalle
1 dlpekaanipähkinöitä
½ dlfariinisokeria
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä

Pekaani-kurpitsapiirakka – ohje:

  1. Leikkaa kurpitsa neljään osaan ja poista siemenet. Kuori kurpitsa ja leikkaa se noin 2 mm:n paksuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla voi, fariinisokeri, kaneli ja kardemumma. Lisää kurpitsaviipaleet ja paista noin 5 minuuttia, kunnes viipaleet hieman pehmenevät.
  2. Valmista pohja. Yhdistä kuivat aineet kulhossa kierrevatkaimella. Sulata voi. Lisää jogurtti, voisula ja muna jauhoseokseen. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (ø 26 cm).
  3. Asettele kurpitsaviipaleet taikinan päälle hieman lomittain. Ripottele pinnalle murskattuja pekaanipähkinöitä ja fariinisokeria.
  4. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30–35 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä jäätelön kera.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.