Maku

Kaksi klassikkoa yhdellä leivonnalla! Pekaani-kurpitsapiirakka on syysherkku Amerikan malliin

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Tämä makea kurpitsapiirakka valmistuu omenapiirakan tyyliin viipaloidusta kurpitsasta. Päällystä pekaanipähkinöillä ja nauti vaniljajäätelön kanssa!
KA
4.5
0
Julkaistu 13.10.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 1 (noin 700 g)hokkaidokurpitsa
  • 2 rklvoita
  • 2 rklfariinisokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlkardemummaa

Pohja

  • 2½ dlvehnäjauhoja
  • 1½ dlfariinisokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ¼ tlsuolaa
  • 75 gvoita
  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • 1muna

Pinnalle

  • 1 dlpekaanipähkinöitä
  • ½ dlfariinisokeria

Tarjoiluun

  • vaniljajäätelöä
Tulosta

Pekaani-kurpitsapiirakka – ohje:

  1. Leikkaa kurpitsa neljään osaan ja poista siemenet. Kuori kurpitsa ja leikkaa se noin 2 mm:n paksuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla voi, fariinisokeri, kaneli ja kardemumma. Lisää kurpitsaviipaleet ja paista noin 5 minuuttia, kunnes viipaleet hieman pehmenevät.
  2. Valmista pohja. Yhdistä kuivat aineet kulhossa kierrevatkaimella. Sulata voi. Lisää jogurtti, voisula ja muna jauhoseokseen. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (ø 26 cm).
  3. Asettele kurpitsaviipaleet taikinan päälle hieman lomittain. Ripottele pinnalle murskattuja pekaanipähkinöitä ja fariinisokeria.
  4. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30–35 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä jäätelön kera.
Kommentoi »