Pehmeät suklaakakkuset ja valkosuklaakastike

55 min
4
1

Pehmeät suklaakakkuset ja valkosuklaakastike

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 100 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 100 gtummaa suklaata
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 tlkanelia

Kastike

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 100 gvalkosuklaata
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 kplkeltuaista

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN15 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri sekoittaen voisulaan. Sulata suklaa ja lisää voiseokseen. Vatkaa munat yksitellen vähän jäähtyneeseen voi-suklaaseokseen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi voi-suklaaseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.

Pane muffinipellin koloihin paperivuoat. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Nosta pelti uunin alatasolle. Paista noin 15 minuuttia. Kakkuset saavat jäädä sisältä hieman kosteiksi ja tahmeiksi.

Valmista kastike (voit tehdä kastikkeen jo aikaisemmin). Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja kuumenna sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike vähän sakenee. Nosta kattila altaaseen kylmään veteen. Jäähdytä kylmäksi välillä sekoittaen.

Irrota pehmet suklaakakkuset paperivuoista ja nosta jälkiruokalautasille tai pieniin kulhoihin. Lusikoi tai kaada valkosuklaakastiketta ympärille. Pehmeät suklaakakkuset syödään jälkiruokahaarukalla ja -lusikalla.

•Jos et tarjoa kaikkia suklaakakkusia kerrallaan, voit pakastaa loput.

•Voit maustaa suklaakakkuset kanelin asemesta esim. jauhetulla tähtianiksella.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä