0(0)
Oluenystävän lempileivonnainen! Pyöräytä pehmeät pretzelit pöytään tuossa tuokiossa
Maidoton
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Käytä taikinan nesteenä olutta ja tarjoa vasta paistetut pretzelit oluen kera. Pehmeät ja suolaiset rinkelit leivotaan pikataikinasta, joten saat ne pöytään nopeasti.
16.11.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 kpl
4 dl+ 2 rkl vehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlsokeria
½ tlsuolaa
1½ dlolutta (esim. lager)
2 rklrypsiöljyä
1muna
2 rklunikonsiemeniä
1 tlsormisuolaa

Pehmeät pretzelit – ohje:

  1. Yhdistä kulhossa 4 dl jauhoja, leivinjauhe, sokeri ja suola. Yhdistä toisessa kulhossa olut ja öljy. Sekoita neste jauhojen joukkoon muutamassa erässä.
  2. Laita taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hetki. Muotoile palloksi ja anna taikinan levätä kulholla peitettynä 15 minuuttia.
  3. Leikkaa taikina kuuteen osaan. Muotoile taikinapaloista noin 20 cm:n pituisia pötköjä. Taittele pötköt rinkelin muotoon. Pane pretzelit leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele munalla. Ripottele pinnalle siemeniä ja sormisuolaa.
  4. Paista 220-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes pretzelit ovat kullanruskeita.

Mielessä rennot illanistujaiset? Ota testiin myös rento juustodippivuoka, maissikoirat cheddarjuustodipin kanssa ja hullunhelpot sipulipiiraat.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.