0(0)
Pehmeät piparkakut – perinteistä pehmeämmät piparit syntyvät vegaanisesti
Vegaaninen
1 h
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Pehmeät piparkakut eivät vaadi pitkää tekeytymisaikaa, kuten perinteiset piparit. Pyöritä taikinasta palloja, mutta älä litistä: ne painuvat uunissa pehmeiksi piparkakuiksi itsekseen.
11.11.2022
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
noin 20 kpl
150 gvegaanista leivontamargariinia
½ dltummaa siirappia
1 dlfariinisokeria
½ dlsokeria
1 dlkaurakermaa (esim. Elovena Kauraruoka maustamaton)
4 dlvehnäjauhoja
1 rklpiparkakkumaustetta
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria

Pehmeät piparkakut – ohje:

  1. Vatkaa pehmeä margariini, siirappi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kaurakerma ja sekoita tasaiseksi.
  2. Mittaa kuivat aineet toiseen kulhoon. Lisää seos taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Peitä taikinakulho kelmulla ja laita se jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
  4. Pyörittele taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja.  Laita ne pellille leivinpaperin päälle, älä litistä. Jätä riittävästi leviämisvaraa piparkakkujen väliin.
  5. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä lautasella tai ritilällä. Viimeistele halutessasi tomu­sokerilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo