Kotivinkki

Pehmeät piparkakut – perinteistä pehmeämmät piparit syntyvät vegaanisesti

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Pehmeät piparkakut eivät vaadi pitkää tekeytymisaikaa, kuten perinteiset piparit. Pyöritä taikinasta palloja, mutta älä litistä: ne painuvat uunissa pehmeiksi piparkakuiksi itsekseen.
VE
0
0
Julkaistu: 11.11.2022


Reseptin ainekset (noin 20 kpl)

  • 150 gvegaanista leivontamargariinia
  • ½ dltummaa siirappia
  • 1 dlfariinisokeria
  • ½ dlsokeria
  • 1 dlkaurakermaa (esim. Elovena Kauraruoka maustamaton)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklpiparkakkumaustetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
Tulosta

Pehmeät piparkakut – ohje:

  1. Vatkaa pehmeä margariini, siirappi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kaurakerma ja sekoita tasaiseksi.
  2. Mittaa kuivat aineet toiseen kulhoon. Lisää seos taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Peitä taikinakulho kelmulla ja laita se jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
  4. Pyörittele taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja.  Laita ne pellille leivinpaperin päälle, älä litistä. Jätä riittävästi leviämisvaraa piparkakkujen väliin.
  5. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä lautasella tai ritilällä. Viimeistele halutessasi tomu­sokerilla.
Kommentoi »