Pehmeät piparileivokset

1 h 5 min
3.4
2

Pehmeät piparileivokset

Teksti Annika Elomaa, Matleena Lahti
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 300 gtummaa suklaata
  • 6 rklrommia
  • 3 1/2 dlsokeria
  • 300 gvoita
  • 8 kplkeltuaista
  • 8 kplvalkuaista
  • 6 rklvehnäjauhoja
  • 2 tlpiparkakkumaustetta

Kuorrutus

  • 400 gtuorejuustoa (appelsiini)
  • 500 gmaitorahkaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dltomusokeria

Koristeluun

  • 1 rklkoristerakeita

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN30 min

Sulata suklaa ja mausta se rommilla tai punssilla. Vaahdota sokeri, voi ja keltuaiset. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaaseos vähän kerrallaan.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto, jauhot ja piparimauste suklaaseokseen.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.

Paista taikinalevyä 175 asteessa noin 30 minuuttia. Sisus saa jäädä pehmeäksi.

Notkista tuorejuusto ja rahka kulhossa ja siivilöi joukkoon tomusokeri. Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi ja kuorruta jäähtynyt piparikakkulevy.

Anna levyn jähmettyä jääkaapissa.

Leikkaa pehmeä piparilevy pieniksi neliöiksi. Koristele piparileivokset ja tarjoile espresson kera.

•Voit myös puolittaa annoksen ja paistaa leivospohjan pienemmässä vuoassa.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä