Pehmeän chiliset lihapullat

1 h
4.5
2

Pehmeän chiliset lihapullat

Pehmeän mausteiset lihapullat illanviettoon dippikastikkeen kera. Ei jätä ketään kylmäksi.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1200 gsika-nauta jauhelihaa
  • 300 gvalkosipulista tomaattimurskaa
  • 1 kplsipulikeittoaineksia
  • 5 rklmakeaa chilikastiketta
  • 200 gpekonikuutioita
  • 200 gfetajuustoa
  • 1 dlpersilijasilppua
  • 1-3 tlchilirouhetta

Kastike

  • 240 gsmetanaa
  • 1 dlpiimää
  • 5 rklmakeaa chilikastiketta
  • 0.5-2 tlchilirouhetta

Lisäksi

  • Lisää sekä taikinaan että kastikkeeseen haluamasi määrä chiliä. Tulisen lihapullan ystävä laittaa enemmän ja lisää joukkoon vielä vaikkapa tuoretta lempiversiota. Pekonista ja fetasta tulee mukavasti makua, mutta suolaisempien lihapullien ystävä laittaa taikinaan mukaan vielä teelusikallisen suolaa.

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Silputaan persilija. Yhdistetään tomaattimurska, persilija sekä mausteet, lisätään pekoni, feta ja jauheliha. Mikäli olet suolaisempien lihapullien ystävä, sekoita joukkoon myös vajaa teelusikallinen suolaa. Sekoitetaan sopivaksi taikinaksi. Pyöritellään lihapullia pellille ja paistetaan uunista riippuen 200 asteessa kypsiksi puolisen tuntia. Sekoitetaan kastikkeen ainekset ja lisätään chiliä haluttu määrä, säilytetään kylmässä. 

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä