Pehmeä sellerikeitto

35 min
5
2

Pehmeä sellerikeitto

GL
KA
MU
2
5
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 600 gjuuriselleriä
  • 2 kplsipulia
  • 2 rklruokaöljyä
  • 8 dlvettä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 kplkasvisliemikuutiota
  • 125 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 2 tljuoksevaa hunajaa
  • 1 tlrakuunaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1/2 dlruohosipulia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Leikkaa kuoritut sellerit kuutioiksi. Hienonna kuoritut sipulit. Kuumenna kattilassa öljy ja kääntele kasviksia siinä hetki.

Lisää nesteet ja liemikuutiot. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Murenna sinihomejuustosta suurin osa sellerikeittoon (jätä pienet, ohuet viipaleet keiton pinnalle koristeiksi). Sekoittele joukkoon mausteet ja ranskankerma. Soseuta sellerikeitto esimerkiksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Tarkista maku.

Jaa pehmeä sellerikeitto kuppeihin, koristele pinta homejuustoviipaleella ja ruohosipulisilpulla. Tarjoile lisänä leipää.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä