Maku

Pehmeä piimäjuusto

8 h 20 min
4.1
1

Pehmeä piimäjuusto

GL
1
4.1
Teksti Elisa Johansson, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 30 dlkevytmaitoa
  • 10 dlkirnupiimää
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 tlsuolaa

Tee näin

8 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN8 h

Kuumenna maito lähes kiehuvaksi (80–90 asteiseksi).

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää huoneenlämpöinen piimä joukkoon.

Nosta kattila pois kuumalta liedeltä ja lisää piimäseos maitoon. Anna seoksen juustoutua.

Kerää juustomassa kulhoon, sekoita siihen suola. Nostele massa harsokankaalla vuorattuun juustomuottiin. Anna piimäjuuston valua painon alla viileässä seuraavaan päivään.

•Piimä kannattaa nostaa huoneenlämpöön jo 5–6 tuntia ennen juuston valmistusta.

•Juustomuottina voit käyttää myös harsokankaalla vuorattua siivilää.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä