Pehmeä omena-marenkitorttu

1 h 5 min
4
1

Pehmeä omena-marenkitorttu

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Taikina

  • 100 gvoita
  • 1 kplmunaa
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 400 gomenaa (hapokkaita)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 2 tlvaniljasokeria

Marenki

  • 2 kplvalkuaista
  • 3/4 dlsokeria
  • 1/2 dlmantelilastuja

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN35 min

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa muna, keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet.

Lisää jauhoseos ja rasvasula muna-sokerivaahtoon.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan (Ø 28 cm) pohjalle.

Huuhdo, kuori tarvittaessa ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi tai kuutioiksi. Mausta sitruunamehulla, -kuorella ja vaniljasokerilla.

Levitä omenat taikinan päälle ja painele taikinaan. Paista omenatorttua 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15 minuuttia.

Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri edelleen vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää.

Levitä marenki täytteen päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.

Jatka omena-marenkitortun paistamista uunin toiseksi alimmalla tasolla 12–15 minuuttia.

Tarjoa pehmeä omena-marenkitorttu lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä