Kotivinkki

Pehmeä nokkoskeitto

25 min
0
0

Pehmeä nokkoskeitto

Tee pinaattikeiton sijaan herkullinen nokkoskeitto. Nokkosen ravintoarvo etenkin raudan lähteenä on huikea ja maku miellyttävän aromaattinen.
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 2 lnokkosia
  • 2 rklöljyä
  • 3 rkltäysjyvävehnäjauhoja tai tavallisia
  • 8 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutio
  • 2 dlruokakermaa
  • ripaus suolaa tarvittaessa
  • hienonnettua ruohosipulia
  • 2 kplkeitettyä kananmunaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

1. Huuhdo nokkoset hyvin ja kiehauta ne. Huuhdo ja hienonna nokkoset.

2. Kuumenna öljy kasarissa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää kasariin hienonnettu nokkonen, vesi ja kasvisliemikuutio.

3. Kiehauta keitto. Kypsennä sitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

4. Lisää keittoon kerma ja soseuta nokkoskeitto.

5. Kuumenna keitto uudestaan.

6. Tarkista suola. Lisää keittoon ruohosipuli. Tarjoa nokkoskeitto kananmunan puolikkaiden kanssa.

Innostuitko nokkosesta? Katso reseptit nokkosletut ja nokkosrisotto sekä vinkit nokkosen keräämiseenryöppäämiseen ja kuivaamiseen.

Sivuiltamme löydät myös jutut villivihanneksista ja villiyrteistä!

Vinkki!

Vinkki: Keitto maistuu myös lapsille yhtä mainiosti kuin pinaattikeitto. Maku on miedon pehmeä. Voit käyttää kerman asemasta myös soijakermaa. 

KV 10/11.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä