Patasorsaa ja Viinirypälekastike

0
0

Patasorsaa ja Viinirypälekastike

Tänä vuonna aloitetaan riistaherkuttelut sorsalla. Vahvasti riistanmakuisen sorsan kylkeen sopii makea viinirypälekastike.
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kplsorsaa
  • 2 kplperunaa kuutioina
  • 2 kplporkkana
  • ½ kpljuuriselleriä
  • 10 kplruusukaalia
  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulin kynsiä
  • 2 kpltimjamin oksaa
  • 2 tlhunajaa
  • 100 gtummia viinirypäleitä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rklpunaviinietikkaa

Lisäksi

  • suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kuivaa sorsan pinta huolella ja suolaa sisä- ja ulkopuolelta

Kuori ja pilko perunat, porkkanat,sellerit ja sipulit tasakokoisksi kuutioiksi sekä kaalit puoliksi

Mausta lisuke suolalla ja pippurilla oman maun mukaan, lisää myös 1tl hunjaa sekä timjami joukkoon

Lämmitä pata kuumaksi ja lorauta pohjalle tilkka öljyä

Ruskista sorsaan kaunis väri pintaan ja nosta pois padasta

Lisää padan pohjalle juurekset ja nosta sorsa niiden päälle

Paista 170 asteisessa uunissa 30min,käännä sorsa ympäri ja paista vielä 30min

Kastike:

Kun sorsa on ollut ensimmäiset 30min uunissa,niin laita viinirypäleet uuninkestävään astiaan ja paahda 30min uunissa

Nosta uunista rypäleet ja sorsa ja lämmitä liedellä paistinpannu kuumaksi

Lisää pannulle tilkka öljyä, etikka, viinirypäleet ja sorsapadasta nestettä

Kiehauta kastike kokoon ja lisää 1tl hunajaa

Maista suola ja lisää oman maun mukaan tarvittaessa

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä