Kotivinkki

Patapaella – espanjalaisklassikko maistuu myös helppona pikaversiona

25 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen10 min
Patapaella syntyy helposti ja nopeasti, kun pääraaka-aineena kalaa ja äyriäisiä. Alle puolessa tunnissa valmis herkullinen pikaruoka maistuu ihanalta tuoreen leivän ja valkosipulisen majoneesin kanssa.
4
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

Patapaella

  • 1valkosipulinkynsi
  • 5 cm:npala purjoa
  • 1pieni kesäkurpitsa
  • 1paprika
  • 1 rklöljyä
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • 3timjaminoksaa
  • 2 dlriisiä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 500 gtomaattimurskaa
  • n. 3 dlvettä
  • 1 rkläyriäisfondia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria myllystä
  • 400 gkalaa (esim. lohta tai turskaa)
  • 200 gkatkarapuja
  • 12keitettyä sinisimpukkaa

Lisäksi

  • rapeakuorista maalaisleipää
  • aiolia
Tulosta

Patapaella valmistetaan näin:

  1. Hienonna valkosipuli ja purjo. Leikkaa kesäkurpitsa ja paprika sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Paista kasviksia padassa öljyssä muutama minuutti. Lisää savupaprikajauhe, timjami ja riisi ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  2. Lorauta valkoviini pataan ja anna seoksen kiehahtaa. Lisää tomaattimurska, vesi, äyriäisfondi, suola ja mustapippuri ja keitä kannen alla, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Lisää vettä tarvittaessa.
  3. Leikkaa kala kuutioiksi. Lisää kalakuutiot, katkaravut ja sinisimpukat kattilaan. Kuumenna pata vielä nopeasti.
  4. Tarjoa aiolia eli valkosipulilla maustettua majoneesia sekä rapeakuorista maalaisleipää padan kanssa.
MITÄ PIDIT?
4