Maku

Pastataikina

1 h 15 min
4
0

Pastataikina

Itse tehty pasta on parasta, mutta se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Tällä ohjeella valmistuu kauniin keltainen ja helposti käsiteltävä taikina.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 250 gdurumvehnäjauhoja (4 dl)
  • 3 kplkananmunan keltuaista
  • 2 kplkananmunaa
  • 1 tloliiviiöljyä
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Kaada durum-jauhot pöydälle ja tee kuoppa keskelle. Kaada munat, oliiviöljy ja suola kuoppaan. Aloita sekoittaminen keskeltä reunoja kohden kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Vaivaa taikinaa kunnes se on sileää ja kiiltävää.

Vaihtoehtoisesti voit valmistaa taikinan yleiskoneessa. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja anna pyöriä muutama minuutti.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Jaa taikina kahteen osaan. Laita toinen pala kelmun alle odottamaan, jotta taikina ei kuivu. Painele taikinaa jauhoja apuna käyttäen hieman ohuemmaksi. 

Aloita pastakoneen asetuksella “0”. Vetä taikinaa muutaman kerran koneen lävitse ja taittele taikina aina kolmeen osaan. Käytä jauhoja apuna, jos taikina tarttuu koneeseen.

Säädä asetusta isommaksi ja jatka kunnes olet saavuttanut asetuksen “5-6”. Leikka taikina levy noin 30 cm pätkiin ja vedä halutun terän läpi. Ota pasta kädellä vastaan ja asettele pöydälle suoriksi tai rullalle.

Keitä pasta runsaassa määrässä vettä. Lisää suolaa sen verran, että keitinvesi maistuu hyvältä. Kaada joukkoon myös hieman oliiviöljyä. Keitä muutama minuutti.

Lisää valutettuun pastaan hieman oliiviöljyä, jotta ne eivät ota toisiinsa kiinni. 

Vinkki!

Jos sinulla ei ole pastakonetta, kauli taikina ohueksi kaulimella. Taittele ja leikkaa veitsellä haluamasi muotoiseksi.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä