Kotivinkki

Ihanan mausteinen trangiapasta – näppärä retkiruoka yhden kattilan taktiikalla

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Hyvä pasta trangialla? Kyllä vain! Raaka pasta kypsyy tomaattisessa liemessä ja imee samalla mausteisia makuja. Joko heitetään eväsreput selkään?
KA
5
0
Julkaistu: 28.6.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1oranssi tai punainen paprika
  • 200 gkasvisnakkia (esim. Meeat Muu ­chorizonakki)
  • 2 rklöljyä
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ⅓ tlchilihiutaleita
  • 400 gsäilöttyjä kirsikkatomaatteja (esim. Mutti)
  • 300 gpastaa (spiraali tai penne)
  • 5–6 dlvettä

Lisäksi

  • parmesaania
  • basilikaa
Tulosta

Pasta trangialla – ohje:

Tarvitset neljän hengen annokseen vähintään 1,75 litran kattilan.

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa paprika paloiksi ja nakit viipaleiksi.
  2. Kuumenna öljy trangiassa. Lisää nakki­palat ja kääntele, kunnes ne ruskistuvat. Lisää sipulit, paprikat ja mausteet. Kuullota muutama minuutti sekoittaen.
  3. Lisää kirsikkatomaattisäilyke ja raaka pasta. Sekoita. Lisää vettä niin, että aineet peittyvät nesteeseen. Anna pastan kypsyä kannen alla 15–20 minuuttia.
  4. Viimeistele pasta parmesaanilla ja tuoreella basilikalla.

Vinkki!

Tee päiväretken kylmäpussi jäädyttämällä pari puolen litran vesipulloa. Pakkaa pullot ja kylmäsäilytystä vaativat eväät pakasteiden kuljetuspussiin juuri ennen lähtöä.

Kommentoi »