Ihanan mausteinen trangiapasta – näppärä retkiruoka yhden kattilan taktiikalla
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Hyvä pasta trangialla? Kyllä vain! Raaka pasta kypsyy tomaattisessa liemessä ja imee samalla mausteisia makuja. Joko heitetään eväsreput selkään?
KA
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.6.2022

Ihanan mausteinen trangiapasta – näppärä retkiruoka yhden kattilan taktiikalla
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1oranssi tai punainen paprika
- 200 gkasvisnakkia (esim. Meeat Muu chorizonakki)
- 2 rklöljyä
- 1 tlpaprikajauhetta
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- ⅓ tlchilihiutaleita
- 400 gsäilöttyjä kirsikkatomaatteja (esim. Mutti)
- 300 gpastaa (spiraali tai penne)
- 5–6 dlvettä
Lisäksi
- parmesaania
- basilikaa
Pasta trangialla – ohje:
Tarvitset neljän hengen annokseen vähintään 1,75 litran kattilan.
- Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa paprika paloiksi ja nakit viipaleiksi.
- Kuumenna öljy trangiassa. Lisää nakkipalat ja kääntele, kunnes ne ruskistuvat. Lisää sipulit, paprikat ja mausteet. Kuullota muutama minuutti sekoittaen.
- Lisää kirsikkatomaattisäilyke ja raaka pasta. Sekoita. Lisää vettä niin, että aineet peittyvät nesteeseen. Anna pastan kypsyä kannen alla 15–20 minuuttia.
- Viimeistele pasta parmesaanilla ja tuoreella basilikalla.
Vinkki!
Tee päiväretken kylmäpussi jäädyttämällä pari puolen litran vesipulloa. Pakkaa pullot ja kylmäsäilytystä vaativat eväät pakasteiden kuljetuspussiin juuri ennen lähtöä.

Tikkupulla on retkiklassikko syystä! Iki-ihana nuotioherkku maistuu erityisen makealta marjahilloon tai nutellaan dipattuna
Kotivinkki

Varhaiskaali-kikhernekeitto on superhelppo lounasruoka – sitruunaisen sopan liemi on sekä raikas että kermainen
Kotivinkki

Mansikka-pekonipasta – makeansuolainen herkku, joka lumoaa helppoudellaan
Kotivinkki

Chorizopasta – mausteinen suosikki arkeen ja juhlaan
Maku