Passioruudut – raikas hedelmä ja silkinpehmeä mascarponevaahto kohtaavat Annin uunissa -bloggaajan keväisessä herkussa
1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
45 minPassioruudut tuovat tropiikin raikkauden lautasille. Pellillinen sitruunalla ja jogurtilla mehevöitettyä pohjaa kuorrutetaan pehmoisella mascarponevaahdolla ja passiohedelmän lihalla.
KA
4.7
Kuvat
Julkaistu 13.4.2022

Passioruudut – raikas hedelmä ja silkinpehmeä mascarponevaahto kohtaavat Annin uunissa -bloggaajan keväisessä herkussa
Reseptin ainekset (10–12 annosta)
Pohja
- 3½ dlvehnäjauhoja
- 2 dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 tlruokasoodaa
- ½ tlsuola
- 1sitruunan raastettu kuori
- 100 gsulaa voita
- 2munaa
- 2 dlmaustamatonta jugurttia
Täyte
- 2 dlkermaa
- 1 dltomusokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 250 gmascarpone-tuorejuustoa
- 3–4passiohedelmää
Passioruudut leivotaan näin:
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (noin 28 x 20 cm) leivinpaperilla.
- Sekoita jauhot, sokerit, sooda, suola ja sitruunankuoriraaste kulhossa. Jätä taikina sivuun.
- Sekoita vispilällä jäähtynyt sulatettu voi, munat ja jogurtti toisessa kulhossa.
- Yhdistä kuivat aineet ja jogurttiseos kääntelemällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes kakun reunat ovat saaneet hieman väriä. Sisus saa vielä olla hieman pehmeä. Anna pohjan jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrutus.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Lisää kermavaahtoon sokerit ja mascarpone, vatkaa napakaksi.
- Levitä kuorrute kakun päälle.
- Viimeistele kakku passionhedelmän lihalla. Leikkaa kakku paloiksi ja tarjoile.
Vinkit!
- Saat jälkiruoasta gluteenittoman, kun vaihdat jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
- Passiohedelmä on parhaimmillaan, kun sen kuori on ryppyinen.

Sitruuna-pannacottapiirakka on kerman ja kirpeyden lyömätön liitto – nappaa Annin uunissa -bloggaajan houkutteleva resepti
Unelmien Talo&Koti

Passion-kookostorttu – rapea keksipohja ja hedelmäinen kookostäyte ovat kuin luodut toisilleen
Maku

Mango-passionpiirakka koukuttaa raikkaudellaan
Maku

Limetti-passion-marenkitorttu
Maku

Kookospannacotta passiohedelmällä – pääsiäisen helpoin jälkkäri
Kotivinkki

Passionhedelmä-vanukasleivokset – portugalilaisten Pastéis de Belém -leivosten inspiroima resepti
Maku

Mango-passionjogurttikakku
Maku

Päärynägalette, kinuskinen herkku Bretagnen tyyliin! Leivo hedelmäinen avopiiras pimeiden iltojen piristykseksi
Unelmien Talo&Koti