Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Passioruudut – raikas hedelmä ja silkinpehmeä mascarponevaahto kohtaavat Annin uunissa -bloggaajan keväisessä herkussa

1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min

Passioruudut tuovat tropiikin raikkauden lautasille. Pellillinen sitruunalla ja jogurtilla mehevöitettyä pohjaa kuorrutetaan pehmoisella mascarponevaahdolla ja passiohedelmän lihalla.

Reseptin ainekset
10–12 annosta
Pohja
3½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
½ tl
suola
1
sitruunan raastettu kuori
100 g
sulaa voita
2
munaa
2 dl
maustamatonta jugurttia
Täyte
2 dl
kermaa
1 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
250 g
mascarpone-tuorejuustoa
3–4
passiohedelmää

Passioruudut leivotaan näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (noin 28 x 20 cm) leivinpaperilla.
  2. Sekoita jauhot, sokerit, sooda, suola ja sitruunankuoriraaste kulhossa. Jätä taikina sivuun.
  3. Sekoita vispilällä jäähtynyt sulatettu voi, munat ja jogurtti toisessa kulhossa.
  4. Yhdistä kuivat aineet ja jogurtti­seos kääntelemällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes kakun reunat ovat saaneet hieman väriä. Sisus saa vielä olla hieman pehmeä. Anna pohjan jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrutus.
  6. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  7. Lisää kermavaahtoon sokerit ja mascarpone, vatkaa napakaksi.
  8. Levitä kuorrute kakun päälle.
  9. Viimeistele kakku passionhedelmän lihalla. Leikkaa kakku paloiksi ja tarjoile.

Vinkit!

  • Saat jälkiruoasta gluteenittoman, kun vaihdat jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
  • Passiohedelmä on parhaimmillaan, kun sen kuori on ryppyinen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt