Unelmien Talo&Koti

Passioruudut – raikas hedelmä ja silkinpehmeä mascarponevaahto kohtaavat Annin uunissa -bloggaajan keväisessä herkussa

1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Passioruudut tuovat tropiikin raikkauden lautasille. Pellillinen sitruunalla ja jogurtilla mehevöitettyä pohjaa kuorrutetaan pehmoisella mascarponevaahdolla ja passiohedelmän lihalla.
KA
4.7
0
Julkaistu 13.4.2022


Reseptin ainekset (10–12 annosta)

Pohja

  • 3½ dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlruokasoodaa
  • ½ tlsuola
  • 1sitruunan raastettu kuori
  • 100 gsulaa voita
  • 2munaa
  • 2 dlmaustamatonta jugurttia

Täyte

  • 2 dlkermaa
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 250 gmascarpone-tuorejuustoa
  • 3–4passiohedelmää
Tulosta

Passioruudut leivotaan näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (noin 28 x 20 cm) leivinpaperilla.
  2. Sekoita jauhot, sokerit, sooda, suola ja sitruunankuoriraaste kulhossa. Jätä taikina sivuun.
  3. Sekoita vispilällä jäähtynyt sulatettu voi, munat ja jogurtti toisessa kulhossa.
  4. Yhdistä kuivat aineet ja jogurtti­seos kääntelemällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes kakun reunat ovat saaneet hieman väriä. Sisus saa vielä olla hieman pehmeä. Anna pohjan jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrutus.
  6. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  7. Lisää kermavaahtoon sokerit ja mascarpone, vatkaa napakaksi.
  8. Levitä kuorrute kakun päälle.
  9. Viimeistele kakku passionhedelmän lihalla. Leikkaa kakku paloiksi ja tarjoile.

Vinkit!

  • Saat jälkiruoasta gluteenittoman, kun vaihdat jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
  • Passiohedelmä on parhaimmillaan, kun sen kuori on ryppyinen.

Kommentoi »