Kotivinkki

Passionbruletorttu

0
0

Passionbruletorttu

Passionbruletorttu on hurmaava kruunu juhla-aterialle.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

PIIRAKKATAIKINA:

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dltomusokeria
  • ripaussuolaa
  • 150 ghuoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 1kananmuna
  • tilkka kylmää vettä

TÄYTE:

  • 9kananmunan keltuaista
  • 1 dlsokeria
  • 5 dlkuohukermaa
  • 1 prkpassionhilloa
  • 2 rkllimettimehua
  • 1 rklmaissijauhoa

PÄÄLLE:

  • 1–1½ dlkidesokeria

LISÄKSI:

  • 2 dlpakaste- tai tuoreita vadelmia
  • maun mukaan tomusokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita vehnäjauhot, tomusokeri ja suola. Nypi sekaan paloiteltu voi. Lisää kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä 2 millin paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan kehän ja pohjan väliin. Nosta levy vuoan pohjalle ja painele reunat sivuille. Peitä pohja kelmulla ja nosta pakastimeen 30 minuutiksi.

3. Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjan kokoinen pala ja pane pala taikinan päälle. Lisää päälle kuivia herneitä tai kypsentämätöntä riisiä. Esipaista pohjataikinaa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi ja paista noin 15 minuuttia.

4. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sekoita keskenään kerma, passionhillo, limettimehu ja maissijauho. Sekoita ne keltuais-sokerivaahdon joukkoon. Kaada seos paistetulle piirakkapohjalle.

5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 130–140 asteessa noin 1 ½ tuntia, tai kunnes muna-kermatäyte on hyytynyt. Keskiosa saa jäädä hiukan hyllyväksi.

6. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä. Nosta se peitettynä viileään yön yli odottamaan.

7. Pane vadelmat kulhoon. Siivilöi päälle tomusokeria. Nosta peitetty kulho tunniksi jääkaappiin.

8. Levitä tortun pinnalle tuleva sokeri kerrokseksi uunivuokaan leivinpaperin päälle. Nosta vuoka uunin ylätasolle 225 asteeseen. Seuraa, kunnes sokeri on sulanut tasaiseksi kerrokseksi. Nosta pelti uunista ja anna sokerin kovettua.

9. Murskaa sokeri pieniksi paloiksi juuri ennen tarjoilua. Ripottele palat piirakalle.

Vinkki!

Huom: Piirakan täytyy antaa olla odottamassa viileässä vähintään 8 tuntia. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä