Passio-rahkapullat ihastuttavat pehmeällä rakenteellaan ja raikkaalla täytteellään
kasvis
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Rahkapullien salaisuus on raikas täyte, jossa on suussa rapsahtelevia passiohedelmäsattumia. Maku-lehden lukijan Minnan kehittämien pehmeiden pullien taikina tehdään maidon sijaan veteen.

Reseptin ainekset 25 kpl
Pullataikina
5 dlvettä
2 ps (á 11 g)kuivahiivaa
13–14 dlvehnäjauhoja
2 dlsokeria
1 rklkardemummaa
1 1/2 tlsuolaa
2 dljuoksevaa margariinia
Täyte
500 gmaitorahkaa
2munaa
1/2 rklsitruunamehua
1/2 rklpassiomehua hedelmästä
1–1 1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
Päälle
6passiohedelmää
Voitelu
1muna
Passio-rahkapullat leivotaan näin:
- Kuumenna vesi noin 42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita veden joukkoon.
- Lisää kaikki muut aineet. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa 30 minuuttia.
- Pyörittele taikinasta 25 pullaa. Kohota niitä 10 minuuttia. Paina pullia leikkuulaudalla matalammiksi ja anna kohota vielä 10 minuuttia.
- Sekoita täytteen aineet keskenään. Koverra passiohedelmistä sisus pieneen kulhoon. Paina pulliin syvennys leveän lasin pohjalla. Voitele pullan reunat munalla ja pistele pohja haarukalla. Lusikoi ½ desiä täytettä jokaisen pullan syvennykseen ja päälle ruokalusikallinen passiohedelmää.
- Paista passio-rahkapullia 200 asteessa noin 12 minuuttia.