Maku

Passio-rahkapullat ihastuttavat pehmeällä rakenteellaan ja raikkaalla täytteellään

1 h 45 min
0
0

Rahkapullien salaisuus on raikas täyte, jossa on suussa rapsahtelevia passiohedelmäsattumia. Maku-lehden lukijan Minnan kehittämien pehmeiden pullien taikina tehdään maidon sijaan veteen.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (25 kpl)

Pullataikina

  • 5 dlvettä
  • 2 ps (á 11 g)kuivahiivaa
  • 13-14 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 2 dljuoksevaa margariinia

Täyte

  • 500 gmaitorahkaa
  • 2munaa
  • 1/2 rklsitruunamehua
  • 1/2 rklpassiomehua hedelmästä
  • 1-1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria

Päälle

  • 6passiohedelmää

Voitelu

  • 1muna

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Passio-rahkapullat leivotaan näin:

Kuumenna vesi noin 42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita veden joukkoon.

Lisää kaikki muut aineet. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa 30 minuuttia.

Pyörittele taikinasta 25 pullaa. Kohota niitä 10 minuuttia. Paina pullia leikkuulaudalla matalammiksi ja anna kohota vielä 10 minuuttia.

Sekoita täytteen aineet keskenään. Koverra passiohedelmistä sisus pieneen kulhoon. Paina pulliin syvennys leveän lasin pohjalla. Voitele pullan reunat munalla ja pistele pohja haarukalla. Lusikoi ½ desiä täytettä jokaisen pullan syvennykseen ja päälle ruokalusikallinen passiohedelmää.

Paista passio-rahkapullia 200 asteessa noin 12 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0