Maku

Passio-marjamarengit

3 h 30 min
4.3
1

Passio-marjamarengit

KA
GL
1
4.3
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Marenkipohjat

  • 4 kplvalkuaista
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 dltomusokeria
  • 1/6 tlvalkoviinietikkaa
  • 1/6 tlelintarvikeväriä (punainen)

Passiokastike

  • 6 kplpassiohedelmää
  • 5 rklsitruunatahnaa (lemon curd)
  • 4 dlkuohukermaa

Koristeluun

  • 3 dlvadelmia
  • 3 dlmansikoita (lohkoiksi leikattuina)

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovahkoksi vaahdoksi. Kääntele tomusokeri ja valkoviinietikka varovaisesti sekaan. Lisää punaista elintarvikeväriä varovasti. Levitä taikinasta leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille pyöreitä annospohjia (Ǿ 10 cm).
Paista 80-asteisessa kiertoilmauunissa 2 1/2–3 tuntia.
Halkaise passiohedelmät ja irrota sisus lusikalla. Sekoita kulhossa hedelmäliha ja lemon curd keskenään.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaahto halutessasi sokerilla.
Kokoa annos: Asettele marjamarengit tarjoilulautaselle. Levitä suuri lusikallinen kermavaahtoa marengille. Valuta vaahdon päälle reilusti passiokastiketta. Koristele passio-marjamarenkikomeus vadelmilla ja mansikoilla.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä