Maku

Passio-kookostorttu – rapea keksipohja ja hedelmäinen kookostäyte ovat kuin luodut toisilleen

1 h 45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 15 min
Passio-kookostortun makuduo tuo kotikeittiöön tuulahduksen etelän eksotiikkaa. Tätä rapeaa ja makeaa herkkua haluat maistaa vielä toisenkin palasen!
0
0


Ainekset (6–8 annosta )

Pohja

  • 400 gdigestivekeksejä
  • 125 gvoita
  • 1muna

Täyte

  • 100 gvaniljakreemijauhetta (Dr. Oetker)
  • 400 mlkookosmaitoa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ¼ tlsuolaa
  • 3–4passiohedelmää

Päälle

  • 2 dlvispikermaa
  • 4 rklkookoshiutaleita
  • 1passiohedelmä
Tulosta

Passio-kookostorttu tehdään näin:

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita suletettu voi keksijauheeseen. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (ø 24–26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
  3. Paista pohjaa 175 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita kreemijauhe, kookosmaito, sokeri ja suola. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi sisukset täytteen joukkoon.
  5. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  6. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon 3 rkl kookoshiutaleita. Levitä kermavaahtoseos piirakan päälle ennen tarjoilua. Koristele torttu kookoshiutaleilla ja passiohedelmän sisuksella.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »