Maku

Parsasalsa

30 min
5
0

Parsasalsa

GL
MU
0
5
Raikas parsasta, appelsiinista ja aprikooseista sekoitettu salsa on täydellinen lisäke esimerkiksi uunilohelle.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gparsaa
  • 2 kplappelsiinia
  • 6 kplkuivattua aprikoosia (pehmeää)
  • 1/4 kpltuoretta chiliä
  • 1 rklranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 dllehtipersiljaa (1 rku)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Valmista parsasalsa näin:

Leikkaa parsoista kuivahtaneet tyvet pois ja kuori varret tarvittaessa nupusta alaspäin. Kuumenna paistinpannulla vettä kiehuvaksi. Mausta vesi suolalla. Keitä parsoja pannulla lappeellaan noin 4 minuuttia, tai kunnes ne ovat napakan kypsiä. Jäähdytä parsat upottamalla ne hetkeksi kylmään veteen. Kuivaa parsat ja leikkaa ne parin sentin paloiksi.

Leikkaa appelsiinit kuorettomiksi ja kalvottomiksi. Paloittele aprikoosit ja chilinpala, josta on siemenet poistettu.

Yhdistä kaikki kasvikset kulhossa. Lisää ranskankerma ja suola. Kääntele salsa sekaisin. Anna sen maustua jääkaapissa hetki.

Ennen tarjoamista lisää parsasalsan joukkoon hienonnettua lehtipersiljaa ja halutessasi tuoretta rosmariinia. 

Tarjoile parsasalsa esimerkiksi pähkinälohen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä