Maku

Parsapizza

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Parsa on ihanaa myös pizzassa! Tässä primavera-pizzassa ihastuttavat vihreät täytteet ja ilmakuivattu kinkkku.
MU
3.4
2
Julkaistu: 16.9.2016


Ainekset (2 kpl)

Pohja

  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlkuivahiivaa
  • 3 1/2 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 25 gvoita

Täyte

  • 24 kplparsaa (pientä, vihreää)
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 6 rklparmesaanijuustoa
  • 100 gkinkkua (ilmakuivattua)
  • 3 kpltuoretta rosmariinia (oksaa)

Päälle

  • 100 gsokeriherneenpalkoja
  • 1 dlpinaattia (baby)

Lisäksi

  • sormisuolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä
Tulosta

Valmista parsapizza näin:

Sekoita 1 dl jauhoja ja kuivahiiva keskenään. Sekoita joukkoon  42-asteinen vesi.

Yhdistä toisessa kulhossa loput jauhot ja suola. Nypi joukkoon voi. Lisää hiivaliemi ja alusta taikinaksi. Pyöritä taikina palloksi kulhoon ja nosta peitettynä jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön ajaksi.

Kauli taikinasta kaksi isoa, pitkulaista pohjaa (n. 15 cm x 35 cm).

Huuhdo ja kuivaa parsat. Sivele parsoille oliiviöljyä. Levitä loput öljystä pizzapohjille.

Jaa parmesaani, kinkkuviipaleet, parsat ja rosmariinit pizzojen päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kiehauta sillä välin sokeriherneet vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Valuta ne.

Nostele kuumien pizzojen päälle sokeriherneitä ja pinaatinlehtiä. Mausta sormisuolalla, pippurilla ja öljyllä.

Tarjoa parsapizza heti. 

2 kommenttia