Maku

Parsapizza

2 h 30 min
5
2

Parsapizza

MU
2
5
Parsa on ihanaa myös pizzassa! Tässä primavera-pizzassa ihastuttavat vihreät täytteet ja ilmakuivattu kinkkku.
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

Pohja

  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlkuivahiivaa
  • 3 1/2 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 25 gvoita

Täyte

  • 24 kplparsaa (pientä, vihreää)
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 6 rklparmesaanijuustoa
  • 100 gkinkkua (ilmakuivattua)
  • 3 kpltuoretta rosmariinia (oksaa)

Päälle

  • 100 gsokeriherneenpalkoja
  • 1 dlpinaattia (baby)

Lisäksi

  • sormisuolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista parsapizza näin:

Sekoita 1 dl jauhoja ja kuivahiiva keskenään. Sekoita joukkoon  42-asteinen vesi.

Yhdistä toisessa kulhossa loput jauhot ja suola. Nypi joukkoon voi. Lisää hiivaliemi ja alusta taikinaksi. Pyöritä taikina palloksi kulhoon ja nosta peitettynä jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön ajaksi.

Kauli taikinasta kaksi isoa, pitkulaista pohjaa (n. 15 cm x 35 cm).

Huuhdo ja kuivaa parsat. Sivele parsoille oliiviöljyä. Levitä loput öljystä pizzapohjille.

Jaa parmesaani, kinkkuviipaleet, parsat ja rosmariinit pizzojen päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kiehauta sillä välin sokeriherneet vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Valuta ne.

Nostele kuumien pizzojen päälle sokeriherneitä ja pinaatinlehtiä. Mausta sormisuolalla, pippurilla ja öljyllä.

Tarjoa parsapizza heti. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä