Maku

Parsapiiras

35 min
4.3
0

Parsapiiras

KA
0
4.3
Täyteläinen parsapiiras on kevään juhlien ja illanistujaisten klassikkotarjottava. Voit tehdä ohjeella yhden ison tai neljä annoskokoista piirasta.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Pohja

  • 30 gpinjansiemeniä
  • 100 gvoita
  • 25 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklvettä (kylmää)

Täyte

  • 500 gparsaa (vihreää)
  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 100 gtuorejuustoa
  • 2 kplmunaa
  • 75 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 3 rklruohosipulia (hienonnettuna)
  • 2 rkltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 20 gpinjansiemeniä

Lisäketomaatit

  • 200 gkirsikkatomaattia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsokeria
  • 1 rkloliiviöljyä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Tee taikina muutama tunti ennen paistamista.

Paahda pinjansiemenet (myös koristeeksi tulevat) vaaleanruskeiksi kuivalla pannulla. Anna jäähtyä.

Nypi kylmä, paloiteltu voi, parmesaani, jauhot ja suola kulhossa murumaiseksi seokseksi.

Sekoita pinjansiemenet taikinaan.

Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina litteänä levynä kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 2 tuntia.

Kuori parsat ja keitä ne melkein kypsiksi (noin 5 minuuttia) suolalla ja sokeriripauksella maustetussa vedessä. Pane parsat siivilään ja jäähdytä kylmällä vedellä. Valuta.

Puolita parsat. Leikkaa tyvipuolen palat puolen sentin viipaleiksi.

Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto keskenään. Lisää munat, parmesaani, yrtit ja mausteet.

Kauli taikina yhteen isoon (Ø 26 cm) tai neljään pieneen (Ø n. 8 cm) piirakkavuokaan sopiviksi levyiksi. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille.

Kaada päälle tuorejuustoseos.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes täyte on melkein hyytynyt.

Lisää parsapalat ja -tangot täytteen päälle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja saanut väriä.

Puolita tomaatit leivinpaperille pellille. Mausta ne ja valuta päälle tilkka öljyä. Paista tomaatteja 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Koristele pinjansiemenillä ja tomaateilla. Tarjoa parsapiiraat haaleana.  

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä