Maku

Parsaleivät

30 min
0
0

Parsaleivät

KA
LA
MA
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 1 kplpatonkia
  • 2 rkloliiviöljyä

Parsatäyte

  • 2 kpltomaattia (kaltattuna)
  • 4 kplparsaa (vihreää)
  • 1 dlsaksanpähkinöitä (rouhittuna)
  • 3 rklmaapähkinäöljyä
  • 1 tlbalsamiviinietikkaa (vaalea)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Paloittele patonki. Voitele patonkiviipaleet kauttaaltaan öljyllä ja grillaa niitä uunin grillivastuksen alla noin 5 minuuttia. Käännä viipaleet kerran grillauksen aikana.

Kalttaa tomaatit: Kasta tomaatit kiehuvassa vedessä. Ota irtoavat kuoret pois ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi.

Kuori parsojen varret ja keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Jäähdytä parsat. Leikkaa ne sitten pieniksi paloiksi. Säästä nuput koristeluun.

Sekoita parsapalojen joukkoon tomaattikuutiot ja saksanpähkinärouhe.

Sekoita pähkinäöljyyn etikka ja mausteet. Kaada kastike parsaseokselle.

Lusikoi seosta patonkipaloille. Koristele leivät parsannupuilla.

Nosta leivät hetkeksi viileään ja tarjoa viimeistään parin tunnin sisällä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä