Maku

Parsakeitto

24 h 45 min
5
0

Parsakeitto

GL
KA
MU
0
5
Teksti Antti Heikkilä
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 1/4 dlkevytmaitoa
  • 1/2 rkltuoretta korianteria
  • 1/2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 750 gparsaa
  • 7 dlvettä
  • 1/2 rklvoita
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/4 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 1 tlroseepippuria (rouhittuna)

Tee näin

24 h 45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN24 h 20 min

Valmista maito-mausteseos edellisenä päivänä. Sujauta korianteri ja raastettu sitruunan kuori pieneen sideharsopussiin tai suljettavaan teesihtiin. Kiehauta maito, ja upota maustepussi siihen. Anna jäähtyä ja nosta astia kylmään.

Kuori parsat varovasti. Leikkaa tyvestä kuivunut osa pois. Leikkaa parsanvarret noin 2 sentin paloiksi ja keitä 20 minuuttia vedessä, johon olet lisännyt voinokareen. Voit lisätä myös hieman makeutusainetta, koska makeus poistaa parsan lievän kitkeryyden.

Hienonna kypsät parsat keitinliemeensä sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna varovasti. Lisää lopuksi mausteet.

Poista maustepussi maitoastiasta ja kiehauta maito. Jos sinulla on maidonvaahdotin, vaahdota maito sillä. Tavallinen vispilä tai sauvasekoitin käy myös.

Kaada parsakeitto lämmitettyihin cappuccino-kuppeihin tai pieniin liemimaljoihin. Lisää maitovaahto.

Koristele parsakeitto murskatulla roseepippurilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä