Maku

Parsakaalirisotto

25 min
4.7
1

Parsakaalirisotto

GL
KA
MU
1
4.7
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gparsakaalia
  • 8 dlkasvislientä
  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 100 gtuorejuustoa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 40 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/2 dlmanteleita (paahdettuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Pese ja jaa parsakaali kukinnoiksi. Keitä ne kasvisliemessä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta. Säästä liemi.

Jauha parsakaalit soseeksi. Jätä muutamia kukintoja kokonaisiksi.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää riisi ja kuumenna hetki sekoitellen. Kaada joukkoon kasvislientä aina kauhallinen kerrallaan, ja keitä riisi kypsäksi.

Sekoita risottoon parsakaalisose, tuorejuusto ja sitruunamehu. Kuumenna ja mausta.

Sekoita parmesaani parsarisottoon.

Ripottele parsakaalirisottoannosten pinnalle parsakaalikukintoja ja rouhittuja manteleita.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä