Kotivinkki

Parsakaalikeitto

15 min
0
0

Parsakaalikeitto

Parsakaalikeittoon on helppo piilottaa kuskusin ja pähkinän loput ja viimeinen tilkka viiniä. Cashewpähkinä kuohkeuttaa ja kuskus suurustaa keiton sopivan lusikoitavaksi. Voit korvata osan parsakaalista esimerkiksi lehtikaalilla, herneillä tai pinaatilla.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 lpilkottua parsakaalia , (noin 300 g)
  • 1 lvettä
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 1 dlcashewpähkinöitä
  • ½ dlkuskusta
  • 5 rklkasvisfondia
  • 3 rklhienonnettua minttua
  • mustapippuria
  • (suolaa)

Lisäksi

  • 100 gjuustoa, kuten vuohenjuustoa
  • 100 gfetaa
  • 100 gsinihomejuustoa tai tuorejuustoa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN10 min

1. Pese parsakaali, leikkaa nuput irti ja viipaloi varsi.

2. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä 8–10 minuuttia. Kaada keitto tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Suolaa ei välttämättä tarvita, koska sitä on jo kasvisfondissa.

3. Annostele parsakaalikeitto lautasille ja murustele tai lusikoi päälle juustoa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä